TIPS

Här samlar jag lite produkter som jag anser passa den Franska Bulldoggen, då det kan vara en djungel bland det stora sortimentet som finns på marknaden. 
Detta är inget betalt samarbete.

Ben 

Franska Bulldoggs har en tendens att bita i ett ben av t.ex. råhud till att det blir mjukt, sedan försöka svälja det. Vilket resulterar till att hunden sätter i halsen, spyr upp det  / fastnar i tarmar. Vilket såklart är en onödig risk att ta.


Jag rekommenderar renhorn, de kan inte bli mjuka och hunden kan inte svälja det. Superbra för tänderna. 

Kamera

Något som underlättar ensamhetsträningen samt ha uppsikt framöver när ni lämnar er hund, så rekommenderar jag en kamera. Som du enkelt kan följa med en app på mobilen. 
Vi använder oss utav TP-LinkTapo C200, vi är väldigt nöjda med den.

Bilsele

I Sverige är det lag att hunden måste sitta fast så att den inte kan störa dig som bilförare, däremot innebär lagen inte att hunden behöver sitta fast på ett sådant sett att hunden är säker. Vilket innebär att många hundselar och hundbälten inte är krocksäkrade, även när det står ''bilbältessele'' betyder den inte att den är krocktestad.

Vi använder oss utav Krugo krocktestad sele, som är krocktestad upp till 34 kg.

Sele

 En 5-vägs justerbar Y-sele är att föredra, då Franska Bulldoggen har lite speciell kroppsform brukar inte de vanliga selarna sitta så bra. Därför är det ultimat att använda sig av en sele som man kan justera helt efter sin hund. I denna kategorin finns det otroligt många, men så länge den är 5-vägs justerbar och en Y-sele så passar den oftast.

Man kan börja med ett halsband till att valpen har växt till sig lite, eller köpa en billigare variant till att valpen är ca 6 månader. De är oftast justerbara i storlek så hunden kan växa lite i den.

Torrfoder

När man väljer foder skall man kolla på ingredienserna, inte vad som står på framsidan av påsen. Helst skall kött (och vilket kött det är, inte animaliska produkter) stå först i ingredienserna. 

Färskfoder

Det finns några leverantörer som säljer påsar med frusna köttbullar som är väldigt enkla att portionera. Många andra varumärken har stora korvar eller stora block även i de mindre paketen vilket jag tycker inte är lika smidigt.

Pälsvård

Vi har testat många olika borstar, och har kommit fram till att dessa tre är bäst 

1. Ryktsten Kerbl (håll den sidledes, inte platt och borsta) 

2. Handkarda / Massagevante  

3. FURminator efter dusch på fuktig päls (inte på torr päls)

Hundvård

Vet's Best Clean Teeth (favoriten att borsta tänderna med, du behöver varken en tandborste eller tandkräm). Utan det är en pad som man gnuggar på tänderna.

Vet's Best Eye & Ear Pads (används i eventuella veck samt öron) eller en vätska t.ex. Aptus Ear Care.

Klotången vi använder oss utav heter Millers Forge, en riktigt bra och vass klotång som inte böjer klon.

Tillskott

Kokosolja (mjukar upp nos och tassar dessutom antibakteriellt vilket innebär en bättre munhälsa, kan även borsta hundens tänder med lite kokosolja) går även bra att ge lite i maten.