Fransk Bulldogg - är rasen rätt för dig?


En Fransk Bulldogg är en helt fantastisk sällskapshund, om du har träffat en är det inte konstigt att du blir charmerad av deras utstrålning. De är roliga, envisa och vill alltid vara nära. Oftast en riktig nallebjörn, ligger nu ner? då kommer de upp krypandes intill dig. Sitter du ner? då kommer de till ditt knä. Står du upp? - ja då sätter de sig på dina fötter. 

Den franska bulldoggen har generellt sätt en väldigt stor personlighet, det finns en anledning att människor fortsätter äga rasen trots mycket sjukdomar.

Det är en liten, men ack robust ras. Mycket hund i liten förpackning.


Läs gärna mer om köp av hund genom att klicka på knappen nedan

En Fransk Bulldogg kräver regelbunden skötsel av ansiktsveck samt öron.


Om du vill ha en hund du kan springa flera mil så kanske inte det är rasen för dig. 

Med det sagt så finns det Franska Bulldoggs som tävlar i diverse klasser - man får bara vara beredd på att lägga ner lite extra tid.


Franska Bulldoggs ska tränas och få vara ute och springa / gå långa promenader även om de inte har något problem med att vara hemma och ta det lugnt, de ska självklart få mer motion än en ''kiss runda'' dagligen. Att inte ge sin hund tillräckligt med motion ökar risken för rygg och andningsproblem.


''Franska Bulldoggs är så lugna, de behöver ingen motion'' - De behöver motion. Ibland beror det på andningsproblem att de är så pass lugna. De orkar helt enkelt inte - för att de inte får tillräckligt med syre. 

Tyvärr är den största hälsorisken hos Franska Bulldoggs deras andning, vilket ska väl anses vara ganska självklart att hunden ska kunna andas? Men så är det tyvärr inte. Att kolla efter en längre nos är bra, men det betyder inte att hunden är fri från andningsproblem. 


Som med alla hundar behöver en Fransk bulldogg tränas från valp stadiet, socialisering, kommandon och gränser.


Läs gärna mer om den Franska Bulldoggen genom att klicka på knappen nedan.